Matematik

Ligning - Haster! - Hjælp!

17. september 2008 af mff (Slettet)

Hej, (: Dette er egentlig en "ligning" som har med noget makro-økonomi i samfundsfag at gøre:

y = ad

c + i =ad

c = 100 + 0,75y

i = 25

jeg skal finde y . ..?Jeg ved allerede vha. lommeregneren at svaret er/bør være 500, men jeg ved ikke hvordan man finder frem til det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2008 af mathon

100 + 0,75y +25 = y


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2008 af Isomorphician

Indsæt dine værdier:

y = ad <=>

y = c + i <=>

y = 100 + 0,75y + 25 <=>

0,25y = 125 <=>

y = 500


Svar #3
17. september 2008 af mff (Slettet)

Men hvorledes er du kommet fra y = 100 + 0,75y + 25 til 0,25 = 125 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2008 af Isomorphician

y = 100 + 0,75y + 25

trækker 0,75y fra på begger sider:

0,25y = 100+25

0,25y = 125

ganger med 4 på begge sider for at få 0,25*4*y = 1y = y på venstresiden:

y = 125*4 = 500


Skriv et svar til: Ligning - Haster! - Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.