Matematik

Ligning / Algoritme

18. september 2008 af folumyfe (Slettet)

Givet:

1. Et tocifret tal har tværsummen 6.

2. Byttes de to cifre om fåes et tal der er 36 større end det oprindelige.

Find tallet.

Jeg ved at tallet er 15, men

vil du hjælpe mig med at opstiile ligningen / algoritmen hvorved tallet fremkommer?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2008 af mathon

det tocifrede tal er ab

a+b = 6

b*10+a = 2(a*10+b)

du har nu de to ligninger

a + b = 6
19a - 8b = 0

til bestemmelse af a og b


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2008 af mathon

rettelse - det gik for hurtigt

a*10+b + 36  = b*10 +a

-9a+9b = 36 eller

-a + b = 4

dvs. ligningerne

a + b = 6
-a + b = 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2008 af mathon

første ciffer er "10'ere" andet ciffer er "en'ere"


Skriv et svar til: Ligning / Algoritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.