Matematik

(ax+b)^2

18. september 2008 af nadja89 (Slettet)

Hej alle matematik elskere :)

Jeg har en matematik opgave der lyder:

Omskriv 4x2-12x+9 til formen (ax+b)2

håber i kan hjælpe mig så jeg forstår det lidt :)

På forhånd tak :)

//Nadja


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2008 af ibibib (Slettet)

Da (ax+b)2 = a2x2+2abx+b2
er a=2 og b=3


Svar #2
18. september 2008 af nadja89 (Slettet)

tak skal du have


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2008 af bluenotes (Slettet)

Sætter man så bare a og b ind i formlen (ax+b)^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2008 af mathon

...man sætter ikke bare noget ind for a og b

4x2-12x+9

(2x)2-12x+32

(2x)2 - 2*((2x)*3) + 32 som ved sammenligning med (ax-b)2 =

(ax)2 - 2*((ax)*(b)) + b2  

giver

a = 2   og   b = 3 
og dermed

(ax-b)2 = (2x-3)2


Skriv et svar til: (ax+b)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.