Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

18. september 2008 af Madsen - 123 (Slettet)

Jeg skal løse 2 opgaver (2 ligninger med 2 ubekendte):

Jeg skal benytte mig af substiutionsmetoden.

1)     x + y = 5   og   6x + 4y = 12

2)     6x + 2y = 9   og   5x + 2y = 5

Jeg har prøvet og prøvet, men jeg kan ikke få det til at går op...

Jeg vil virkelig være glad for, hivs nogen kunne hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2008 af janko (Slettet)

prøv først at isolere en af ledene x eller y og løs ligningen derefter


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2008 af janko (Slettet)

x + y = 5        og        6x + 4y = 12

y = 5-x og      og      y=3-1,5x

5-x = 3-1,5x

løs x og derefter y


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2008 af janko (Slettet)

5 - x = 3 - 1,5x

2 = -0,5x

x= -4

y = 5-(-4)                y = 9

y=3-1,5*(-4)           y = 9

altså er x= -4 og y = 9 i den første opgave

løs den anden på samme måde


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.