Matematik

Logaritmiske ligninger!

19. september 2008 af Anders00 (Slettet)

Sidder lige og terper lidt mat. (især fordi jeg ikke var der de sidste to moduler, grundet kørelektioner), men forstår dog ikke helt hvordan jeg løser denne ligning:

loga-2·loga+3·loga

altså det jeg har forstået er at locx=10x.

Er det så bare 10a-2·10a+3·10a?


Svar #1
19. september 2008 af Anders00 (Slettet)

Hvad er det dog jeg skriver! Det er jo ikek ligninger bare udtryk der skal omskrives til én logaritme! Beklager, har været en lang dag!


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2008 af Isomorphician

log(a) - 2*log(a) + 3*log(a) =

2*log(a) =

log(a2)


Svar #3
19. september 2008 af Anders00 (Slettet)

Kan jeg bede om en forklaring? Hvad er det du gøre? Skal man ikke dele når der står minus? og gange når der står plus?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2008 af Isomorphician

Du kan jo bare sætte log(a) uden for en parentes:

log(a)(1-2+3) = log(a)(2) = 2log(a)


Svar #5
19. september 2008 af Anders00 (Slettet)

Jeg har bare gjort:

loga-2*loga+3*loga=

-loga+3loga=2loga!

Er det korrekt forstået?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2008 af Isomorphician

Alternativ måde:

log(a) - 2log(a) + 3log(a) =

log(a) - log(a2) + log(a3) =

log(a/a2) + log(a3) =

log(a4/a2) = 

log(a2)


Svar #7
19. september 2008 af Anders00 (Slettet)

Så forstår jeg bare ikke hvordan dette klan lade sig gøre:

log(a/a2) + log(a3) =

log(a4/a2) =

log(a/a2) er da ligmed a

log(a3) er da også a

såfremt disse skal multipliceres skal det da være a*a=a??


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2008 af Isomorphician

potensregneregler:

am/an = am-n

am * an = am+n

1/an = a-n


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2008 af dnadan (Slettet)

log(a/a2)*log(a3)=log(1/a)*log(a3)=log(1/a*a3)=log(a3/a)=log(a2), hvor a>0


Svar #10
19. september 2008 af Anders00 (Slettet)

#9

det var lige netop de a/a^2 det forvirrede mig! Er der bare en regel der siget at det er sådan? Er rimelig sikke rpå at vi aldrig har haft om netop den potensregel! Var nød til at slå det op i formelsamlingen!


Svar #11
19. september 2008 af Anders00 (Slettet)

Jeg kunne bare ikek forstå at a/a^2 blev til 1/a!


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. september 2008 af Isomorphician

a/a2 = a1/a2 = a1-2 = a-1

a/a2 = a*(1/a2) = a1*a-2 = a1+(-2) = a-1


Svar #13
19. september 2008 af Anders00 (Slettet)

#12

ahh! Selvfølgelig!! tusind tak skal i have begge to! Det hjalp mega meget på det! :-)


Svar #14
19. september 2008 af Anders00 (Slettet)

Nu er jeg så nået til en anden opgave:

En eksponentiel udvikling f har en vækstrate på 16% og en begyndelsesværdi på 22

hvad er forskriften?

Er det ikke bare f(x)=22·1,16x ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. september 2008 af Isomorphician

Jo.


Skriv et svar til: Logaritmiske ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.