Matematik

til anderledes tænkende folk :D

19. september 2008 af Pernille-2 (Slettet)

hey jeg har fået en mærkværdig opgave for :)

Hvad er de næste to tal i rækkefølgen:
0; 1; 10; 2; 100; 11; 1000; 3; 20; 101; ?; ?

Hjælp:
Nummerer tallene: 1, 2, 3,
 

jeg kan altså ikke regne den ud, men hvis i kan, vil i så ikke være så venlige og argumentere for hvorfor det lige præcis er disse 2 tal :)?

`på fårhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2008 af Dedalus (Slettet)

Følgen vedrører divisorer.

Der skal stå 10000 og 12 på de efterfølgende pladser.

Ved at nummerere talenes pladser i følgen med 'i' og selve tallet som n_i, gælder følgende.

n_i = n_j + n_k, hvor i = j*k. Altså er 'j' og 'k' divisorer i 'i'.

Hvis 'i' derimod er et primtal og derfor ingen divisorer har, gælder

n_i = 10*n_l, hvor n_l er forige primtalsplads 'l' s værdi.

Ved at anvende de nævnte regler fås altså

i=11 medfører n_11 = 10*n_7 = 10*1000 = 10000

i=12 medfører n_12 = n_3 + n_4 = 10 + 2 = 12 eller n_12 = n_2 + n_6 = 1 + 11 = 12


Svar #2
23. september 2008 af Pernille-2 (Slettet)

i=11 medfører n_11 = 10*n_7 = 10*1000 = 10000

i=12 medfører n_12 = n_3 + n_4 = 10 + 2 = 12 eller n_12 = n_2 + n_6 = 1 + 11 = 12
 

kan du ikke lige forklare mig det igen, altså hvorfor lige præcist n_7 ?


på forhånd tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: til anderledes tænkende folk :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.