Matematik

3 variable og lave et udtryk ud af dette!

20. september 2008 af liridon (Slettet)

3 variable x,y og z:

z er ligefrem propotional med y med propotionalfaktoren 3

x og y er omvendt propotionale

y er 10 når x er 0,5

Udtryk z med x

hvordan starter man opgaven??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2008 af Isomorphician

z = 3y

xy = k, hvilket giver 10*0,5 = 5 = k

Prøv selv derfra.


Svar #2
20. september 2008 af liridon (Slettet)

kan det så passe at

Z=1,5X??


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2008 af Isomorphician

z = 3y

og

xy = k

da y = 10 giver x = 0,5, må k = 5.

Omskriver vi det lidt får vi:

xy = 5

y = x/5

Dette kan nu indsættes i øverste ligning:

z = 3(x/5)

z = (3x)/5


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2008 af juventuz (Slettet)

Rettelse til #3... klokken var vel mange :-)

xy = 5

y = 5/x

Dette kan nu indsættes i øverste ligning:

z = 3(5/x)

z = 15/x
 

Hvilket også kan tjekkes er rigtigt ved at vide, at

z=3*y=3*10=30

I det fundne udtryk for z giver z

z=15/x=15/0.5=30

Hvilket stemmer med det andet udtryk for z


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2008 af Isomorphician

#4

Tak!


Skriv et svar til: 3 variable og lave et udtryk ud af dette!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.