Matematik

3.grads ligning

05. oktober 2004 af mariaklara (Slettet)
er her nogen der ved hvordan man løser denne 3.grads ligning:
x^3+2x^2+x=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2004 af tante_toffee (Slettet)

sæt x uden for parantes og brug nulreglen...

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

x udenfor en parentes. Løs andengradsligningen

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2004 af tante_toffee (Slettet)

uha; 6 sekunder, den var tæt...

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Til gengæld fik jeg "permutationer (matricer)"...

Svar #5
05. oktober 2004 af mariaklara (Slettet)

er det sådan :
x^3+2x^2+x=0

x(x^2+2x9=0

2x^2+2x^2=0

så kan jeg jo ik gøre mere

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2004 af tante_toffee (Slettet)

ha ha... aner ikke hvad det er, men kan fortælle en masse om film... ikke at det kan bruges til meget herinde =D

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2004 af tante_toffee (Slettet)

det ser rigtigt ud, så løser du den, og dermed kender du løsningerne til din ligning; de to til andengradsligningen, samt x=0 (pga. nulreglen)

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

x(x^2 +2x +1)

Kun een løsning og to komplekse

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2004 af tante_toffee (Slettet)

åh ja... d giver nul

Svar #10
05. oktober 2004 af mariaklara (Slettet)

x(2x+2x)=0

skal jeg så dividere?

x=0

men der er da ik flere løsninger eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. oktober 2004 af tante_toffee (Slettet)

normalt kan tredjegradsligninger som din som sagt løses vhs. nulreglen, ergo har du første løsning ved x=0 (x sættes uden for parantes), og derefter løser du andengradsligningen. normalt ville du så få to løsningerne, men i dit tilfælde er d nul, og dermed er der kun én løsning... forståe ikke helt "komplekse" i #8?

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. oktober 2004 af 404error (Slettet)

#11: Polynomiet x^3+2x^2+x har tre rødder, hvoraf den ene er en dobbeltrod - ganske rigtigt svarende til, at diskriminanten er lig nul i den fundne andengradsligning.

Brugbart svar (0)

Svar #13
06. oktober 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Jeg får tre reelle løsninger
x=-1 v x=-1 v x=0

Brugbart svar (0)

Svar #14
06. oktober 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Dvs. 2, da -1 er dobbeltrod

Brugbart svar (0)

Svar #15
06. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Sandt.

Skriv et svar til: 3.grads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.