Matematik

kort opgave .

21. september 2008 af marlene1 (Slettet)

Heej, nogen der kan hjælpe med denne lille opgave.

opgaven:

En cirkel har centrum (-2,1) og radius 5, og en linje l er bestemt ved ligningen.

2x +y-6 = 0

a) Undersøg om linjen l skærer cirklen.
 

pf. tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. september 2008 af Danielras (Slettet)

Brug formlen for afstanden mellem et punkt og en linie. Hvis afstanden mellem centrum og linien er mindre end radius er der to skæringer. Er den lig radius er der en.


Svar #2
21. september 2008 af marlene1 (Slettet)

altså mener du dist-formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2008 af Danielras (Slettet)

Ja


Svar #4
21. september 2008 af marlene1 (Slettet)

dist(p,m) = I 2*(-2) + 1* 1 + (-6) I / √2^2 + 1^2
 

sådan her?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2008 af Danielras (Slettet)

Ja


Svar #6
21. september 2008 af marlene1 (Slettet)

jamen er det ikke noget med at man skal finde nogle punkter først? P(.,.)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2008 af Danielras (Slettet)

Du bliver bare spurgt om linien skærer cirklen, ikke om hvor den skærer cirklen. Så det er ikke nødvendigt at bestemme skæringspunkterne.


Svar #8
21. september 2008 af marlene1 (Slettet)

jamen hvordan har jeg så fundet ud af om den skærer?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2008 af Danielras (Slettet)

Eftersom afstanden mellem linien og centrum i cirklen er mindre end radius, skærer linien cirklen i to punkter.


Svar #10
21. september 2008 af marlene1 (Slettet)

hmm jeg får den til at give I5I / √5 er den så ikke lig radius?


Svar #11
21. september 2008 af marlene1 (Slettet)

5 / √5


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. september 2008 af Danielras (Slettet)

dist(p,m) = | 2*(-2) + 1* 1 + (-6) | / √2^2 + 1^2 = |-9| / √5 = 9/√5 = 4,025


Svar #13
21. september 2008 af marlene1 (Slettet)

okaaay, er med nu. Tak (:


Skriv et svar til: kort opgave .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.