Matematik

Parameterfremstilling ud fra to punkter

21. september 2008 af Sara Sofie (Slettet)

Jeg skal betsemme parameterfremstillingen til en linje m, der går gennem punkterne A(0,0,220) og B(16,-16,200).

Nogen der ved hvordan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af mathon

fx.

vektor_AB er retningsvektor

og  A er fixpunkt


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2008 af Dedalus (Slettet)

Punktet A og B udgør sammen en retningsvektor

AB = (16,-16,-20)

parameterframstillinger er da

(x,y,z) = (x0,y0,z0) + t (16,-16.-20), hvor du frit kan vælge enten A eller B som det kendte punkt (x0,y0,z0).


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2008 af mathon

vektor_OP = [0,0,220] + t[16,-16,-20]

eller

x = 16t
y = -16t
z= 220 -20t


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2008 af diemauerdk (Slettet)

Parameterfremstillingen fåes ud fra et punkt og en retningsvektor fx:

(x,y,z) = (ax,ay,az) + t(bx-ax; by-ay; bz-az)


Skriv et svar til: Parameterfremstilling ud fra to punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.