Fysik

hjælp.. 3 fysik A-opgaver

21. september 2008 af Zuper Zøde Zimon (Slettet)

hjælp..!!

[Image]

Et konisk pendul består af et lod ophængt i en snor der drejer rundt i en jævn cirkelbevægelse. Det kan vises, at omløbstiden for et konisk pendul med god tilnærmelse kan angives ved samme formel som svingningstiden for et matematisk pendul.

Snorens længde er 53,4 cm og radius i loddets banekurve er 22,8 cm.

Beregn loddets fart. (Angives i m/s med 1 decimal.)

Opgave 2

En kugleformet asteroide har en massefylde på 5,26 g/cm3 og en radius på  1,34 km.

Beregn tyngdeaccelerationen på overfladen i mm/s2 med 2 decimaler. Brug gravitationskonstanten med 4 decimaler, jf. side 75 i lærebogen.

Opgave 3

En træklods trækkes op ad en skråplan af et lod som vist på figuren. Alle friktionskræfter er så små, at der kan ses bort fra dem. Snoren og trissen kan anses for masseløse.

[Image]

Data: m1 = 1,16 kg, m2 = 1,66 kg og  = 24,6°.

Beregn træklodsens acceleration i m/s2 med 2 decimaler.

hjælp.. tusinde tak på forhånd.. MVH Simon Sørensen


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2008 af TheGeek (Slettet)

Til opgave 2:

Find først ud af hvor meget kuglen vejer! (Det kan de gøre vha densiten og radius) Husk at enhederne skal stemme.

Tyngdeaccelerationen kan beregnes efter følgende formel:

g = G * m / r^2

Hvor r er afstanden fra jordcenteret til det sted, hvor man står, m er jordens masse og G er gravitationskonstanten


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2008 af TheGeek (Slettet)

Til spørgsmål 3

Her er det vigtigt at du tegner et kraftdiagram så du ved hvilke kræfter du eventuelt skal opløse i dens komposanter.

Ellers er formlen

Fx = m*a  (Newton)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2008 af TheGeek (Slettet)

Til spørgsmål nummer 1

Først ses geometrien på det hele. Find vinklen (der hvor den hænger ned fra loftet)

Og så mener jeg, at det er så enkelt som at sige

         acc = g*(r/L)

Mvh Thegeek


Skriv et svar til: hjælp.. 3 fysik A-opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.