Fysik

3 stk. fysik opgaver

21. september 2008 af Zuper Zøde Zimon (Slettet)

Regn de 3 opgaver, og skriv svarene ind i svar-arket i jeres fysikkonference.

Afleveringsfristen er tirsdag den 23. september kl. 19.00.

Opgave 1

To kugler med masser på m1 = 260 g og m2 = 245 g laver et centralt elastisk stød. Efter stødet har kuglerne hastighederne v1 = 1,34 m/s og v2 = -1,53 m/s.

Hvilken hastighed havde kugle nr. 1 før stødet? (m/s med 2 decimaler)

Opgave 2

En person med en masse på 63,0 kg vil bestige et 2894 m højt bjerg. Antag, at energien hertil kommer ved for­bræn­ding af kroppens fedt. Fra 1,0 kg fedt frigøres i alt 38,1 MJ, men kun 18,9 % af denne energi går effektivt til op­stigningen.

Hvor meget fedt forbrænder personen ved bjerg­­bestigningen? (gram med 0 decimaler)

Opgave 3

En bæk falder 1,09 m ned i en vandturbine, som producerer elektrisk energi. På ét sekund løber der 116 l vand i vandturbinen, som har en nyttevirkning på 61,8 %.

Udregn den elektriske effekt, der leveres af vandturbinen. (W med 0 decimaler)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hvad er dine egne udregninger? Jeg ser ofte at du bare smider en opgave herind uden at komme med et bud selv. Det lærer du ikke så meget af. Prøv selv og lad os hjælpe dig.

Eksempelvis kan du bruge impulsbevarelse i første opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2008 af mathon

hvis

kugle2 lå stille inden stødet
gælder grundet impulsbevarelse
 

m1*v1 + m2*v2 = m1*v

v = (m1*v1 + m2*v2)/m1

v = v1 + (m2/m1)v2


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2008 af mathon

Pnytte = [0,618*(116 kg)(9,82 m/s2)*(1,09 m) ]/(1 s)  = X J/s = X W


Skriv et svar til: 3 stk. fysik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.