Kemi

Max pH.

23. september 2008 af Leja (Slettet)

Hej

Jeg har en opgave hvor jeg har en reaktion imellem permanganat og jern(II)-ioner. Jeg kender reaktionen, ligevægtskonstanten, og Gibbsenergien ved reaktionen.

Jeg får da angivet fire koncentrationer af stoffer jern(II), jern(III) mangan(II) og manganationen.

Kocentrationerne er: 0,45 - 40,5 - 7,92 - 0,018. Det hele er i mM.

Nogen der har haft denne opgave før? Man skal udregne den maximale pH for at reaktionen kan køre.

Nogen der har haft denne opgave, da vi er nogle stykker der har lidt problemer med at forstå hvad der menes ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2008 af mathon

MnO4-  +  5Fe2+  +   8H  --->   Mn2+  +  5Fe3+  +  4H2O

[Mn2+]*[Fe3+]5/([MnO4-]*[Fe2+]5 *[H+]8) = Kc

7,92*40,55/(0,018*0,455 *[H+]8) = Kc

Kc*[H+]8 = 2,59816*1012 , hvor enheden for Kc er (mM)-8 = (10-3M)-8 = 1024M-8

[H+]8 = (2,59816*1012/Kc)

8*log([H+]) = log((2,59816*1012/Kc))

-log([H+]) = -0,125*log((2,59816*1012/Kc))

pH = -0,125*log((2,59816*1012/Kc))


Skriv et svar til: Max pH.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.