Matematik

Skæringspunkt *HÅR BANAN*

24. september 2008 af Contradel (Slettet)

Hejsa!

En matematik opgave hvor jeg manuelt (dvs. uden lommeregner og intersection) skal udregne skæringspunktet mellem to 2. gradsligninger. Her er hvad jeg er kommet frem til indtil videre:

http://xs231.xs.to/xs231/08393/unavngivet265.jpg

Men hvordan finder jeg y-koordinaterne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2008 af Danielras (Slettet)

Du kan frit indsætte i et af de oprindelige udtryk. De to udtryk har jo samme funktionsværdi i skæringspunktet, så hvilken du sætter ind i er ligegyldigt.


Svar #2
24. september 2008 af Contradel (Slettet)

1#

Ja det troede jeg også, men har "snydt" og det passer altså ikke med værdierne på lommeregneren, fx får jeg y=8 når x=1, ifølge lommeregneren skal y=6.

Jeg kan omskrive andengradsligningen til f(x) = a(x-p)2+q hvor p og q er (x,y) koordinat til toppunktet, som jeg HAR regnet ud. og udfra denne udregne y-koordinaten. Vildt at vi skal kunne det her i hovedet synes jeg, prøver lige.

Hvis du kan rette mig Danielras må du meget gerne!


Svar #3
24. september 2008 af Contradel (Slettet)

Nu tror jeg jeg har det! Glem det jeg sagde før. Altså hvis de 2 x koordinater er 1 og 3, og jeg i den tidligere opgave har regnet ud at toppunktet til g(x) er 3.10 så må y værdien hertil være 10. Så skal jeg jo nbare tjekke den anden ;)


Skriv et svar til: Skæringspunkt *HÅR BANAN*

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.