Matematik

Benyt kvadratsætningerne til at omskrive...

25. september 2008 af mikkeldoo (Slettet)

Jeg skal lave nogle opgaver, her er et af stykkerne:

Benyt kvadratsætningerne til at omskrive nedenstående udtryk.

a) x^2+y^2+2xy

Men jeg fatter brik... Jeg har læst noget af denne side, men forstår stadig ingen ting: http://www.matema10k.dk/index.php?id=540

Er der en der kan forklare mig hvad jeg skal gøre? Eventuelt regne den ud og skrive kommentarer ved siden af?

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2008 af Isomorphician

Du ved at (a+b)2 = a2 + b2 + 2ab

Når du skal regne baglæns skal du genkende noget i udtrykket der kan skrives som et af leddene i parentesen.

x2 genkendes som?

y2 genkendes som?

2xy genkendes som?


Svar #2
25. september 2008 af mikkeldoo (Slettet)

 Ah, så facit ville være...

x^2+y^2+2xy = x^2+2xy+b^2
                        =x*x+x*y+x*x*y+y*y
                        =x*x+x*y+y*x+y*y
                        =(x+y)(y+x)
                        =(x+y)^2

Korrekt?
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Dit udtryk kan også skrives på følgende måde:

x^2+y^2+2xy=x*x+y*y+x*y+y*x

Kan det hjælpe dig? Kig evt på det øverste på dit link.

a kunne ligeså godt være x, og b kunne være y.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2008 af DON CARLOS (Slettet)

#2

Jep :)


Svar #5
25. september 2008 af mikkeldoo (Slettet)

 Oops, der er en fejl her:

=x*x+x*y+x*x*y+y*y
=x*x+x*y+y*x+y*y

Ignorer det. :)


Svar #6
25. september 2008 af mikkeldoo (Slettet)

 Og tak for svaret! :D


Skriv et svar til: Benyt kvadratsætningerne til at omskrive...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.