Matematik

matematik opgave.. Pls hjælp!

25. september 2008 af Figo! (Slettet)

Hej.

Jeg er igang med at lave en aflevering. jeg har lavet noget af den men er ikke sikker på om den er rigtig, og kan heller ikke komme videre.

Opgaven lyder: Grafen for funktionen med forskrift  f(x)= -x2+10  har en tangent t med stigningstal -6.

Bestem ved håndskrift en ligning for tangenten t:

f(x)= -x2+10  --> f(x0)= -2x   og   f ' (x0)= -6

-6= -2x   -->  x0= 3

y=f ' (x0) • (x-x0)+f(x0)    -->   y= -6 • (x-3) -2x   -->   y= -8x+18

Kan det passe at det skal give det?

Jeg ikke komme videre, for der står i opgaven at: Bestem ved håndkraft arealet af trekanten AOB, hvor O er kordinatsystemets begyndelsespunkt.

Please hjælp hurtigst muligt...


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af Isomorphician

Det går galt der hvor du kalder f'(x) for f(x0).

Du kan hurtigt se på tangenten du får frem at dens linje ikke har hældningskoefficient -6


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2008 af mathon

y = f ' (x0) • (x-x0)+f(x0) --> y = -6 • (x-3) -(-3)2+10 --> y = -6x+19


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2008 af peter lind

f(x0) = f(3)= Fortsæt selv.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2008 af mathon

du kalder f(x0) for g(xo) :-)


Svar #5
25. september 2008 af Figo! (Slettet)

ok.. men forstår ik hvor (-3)2 kommer fra for det er jo f(x0) der skal indsættes i den formel. og 3 er jo x0


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2008 af mathon

skal være

y = f ' (xo) • (x-xo) + f(xo) --> y = -6 • (x-3) + (- 32+10) --> y = -6x + 19
 


Svar #7
25. september 2008 af Figo! (Slettet)

ok.. tak :)


Skriv et svar til: matematik opgave.. Pls hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.