Matematik

Lidt hjælp til en lille matematik opgave?

06. oktober 2004 af *S* (Slettet)
Jeg kan ikke finde ud af den her opgave så håber virkelig der er nogen der vil hjælpe mig? så blir jeg rigtig glad :)

Et elektrisk kredsløb består af et 12-volts bateri med en indre modstand på 5 ohm og en variabel ydre modstand på x ohm. Den effekt P, der afsættes i den ydre modstand, er givet ved: P =x*I^2 hvor strømstyrken I er givet ved I =12/(x+5)

a) Bestem P som funktion af den ydre modstand x.

b) Bestem den værdi af x, for hvilke der afsættes maksimal effekt i den ydre modstand.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2004 af Dunnar (Slettet)

det er da ikke matematik! Det er fysik...

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2004 af frodo (Slettet)

nej, mat!

P=x*(12/(x+5))^2
eller hvad. Det er da det der står i opgaven!

du skal dernæst differentiere udtrykket ovenfor, og sætte det lig nul, her har du så ekstremumsstederne, og så kan du finde hvilken x værdi der giver størst effekt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2004 af iB (Slettet)

Siden I er git, tror jeg nu det er rigtig nok at placere indlægget her ;-)

a) Du har P=x*I^2 hvor I=12/(x+5). Sæt I ind i P, og reducer efter behov, og så har du din P som funktion af x (P(x))

b)Funktionsanalyse! Find p=P´ og sæt lig 0. Burde det ikke give dig et maksimun? ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2004 af iB (Slettet)

(al for for langssom er jeg)

Svar #5
07. oktober 2004 af *S* (Slettet)

Tak for al jeres hjælp:) Jeg er bare en smule i tvivl stadigvæk...

kan det passe at P = 144x / x^2+25

Men hvis jeg så differentierer det og sætter det =0, så får jeg en alt for underlig løsning?

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2004 af frodo (Slettet)

det er næsten rigtigt!
Nævneren giver:
(x+5)^2=x^2+5^2+2*5*x=x^2+10x+25

Skriv et svar til: Lidt hjælp til en lille matematik opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.