Matematik

Forkort ved at omskrive til potenser

26. september 2008 af Gylledrengen (Slettet)

Forkort den tredje rod af a*a^2*a ved at omskrive til potenser.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2008 af mathon

3√(a*a2*a)  =  3√(a3*a)  =  3√(a3) * 3√(a)  =  a * 3√(a)


Svar #2
26. september 2008 af Gylledrengen (Slettet)

Nej når jeg mener den tredje rod af a gælder det kun det første a og ikke hele stykket.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2008 af mathon

3√(a) *a2*a  = a1/3*a2*a  = a(1/3)+2+1 = a10/3 = 3√(a10)


Svar #4
26. september 2008 af Gylledrengen (Slettet)

Hvad så med den tredje rod af tre delt med kvadratroden af a og hvor den tredje rod af tre kun gælder tallet over brøkstregen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2008 af Isomorphician

(3√a)/(√a) =

a1/3/a1/2 =

a(2/6)-(3/6) =

a-1/6 =


Skriv et svar til: Forkort ved at omskrive til potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.