Matematik

ligning haster

27. september 2008 af svømmeanden (Slettet)

Skal bevise at følgende er lig 1:

(5^(1/2)+2) ^(1/3) + (2-5^(1/2)) ^(1/3)

Håber på hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af Blaavand (Slettet)

Det får du nok lidt svært ved, i og med, at 5^(1/2) = 2.23607 og derfor er dit led til højre et komplekst tal, og dit venstre led er rent reelt, så summen af de to kan ikke være 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2008 af Duffy

Du skal kigge på hvert led for sig først:

(5^(1/2)+2) ^(1/3)  = 1/2 + 5^(1/2) 

(2-5^(1/2)) ^(1/3) = 1/2 - 5^(1/2)

således er

(5^(1/2)+2) ^(1/3) + (2-5^(1/2)) ^(1/3) =

1/2 + 5^(1/2) + 1/2 - 5^(1/2)  =

1/2  +  1/2  = 1

Viola! 
 


Skriv et svar til: ligning haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.