Matematik

funktion- andengradsligning

29. september 2008 af caj (Slettet)

hej

jeg skal løse de 2 ligninger, men ikke hvordan jeg gør.

find x:

1) 0,68x+0,06x^2 = -1,25

¨2)0,68x+0,06x^2 = 0

På forhold tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2008 af mathon

1) 0,68x+0,06x^2 = -1,25

0,06x2 + 0,68x + 1,25 = 0

6x2 + 68x + 125 = 0


Svar #2
29. september 2008 af caj (Slettet)

jeg skal finde X og det ved ikk hvordan jeg gør


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2008 af mathon

...så må du jo lige briefe løsningsformlen...


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2008 af mathon

ax2 + bx + c = 0, a≠0

hvis d≥0

gælder

x = (-b±√(d))/(2a)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2008 af mathon

a = 6
b = 68
c = 125

d = b2 - 4ac = (68)2 - 4*6*125



Skriv et svar til: funktion- andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.