Matematik

a?

29. september 2008 af Khao Liam (Slettet)

hej

x1 = -2,    x2 = 3      P(1,10)

f(x) = ax^2 + bx + c .......... 

F(x) = a(x-x1)(x-x2)

Hvor får jeg a fra i den sidste ligning??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2008 af mathon

ved - når der er to rødder - faktorisereing af

ax2 + bx + c = a*(x-(-b-√(d)/(2a)))(x-(-b+√(d)/(2a))) = a(x-rod1)(x-rod2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2008 af Mandelbrot (Slettet)

#0 Hvis dit spørgsmål er "Hvordan udregner jeg a?" Skal du indsætte f(1)=10 i den sidste ligning sammen med dine to rødder.


Svar #3
29. september 2008 af Khao Liam (Slettet)

#2

skal bestemme et andengradspolynomium...


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2008 af mathon

F(x) = a(x + 2)(x - 3) = a(x2 - x - 6)  = ax2 + (-1a)x +(-6a)

b = -a
c = -6a

ved indsættelse af kordinater  i P(1,10)
i
F(x) = a(x + 2)(x - 3)
fås
10 = a(1 + 2)(1 - 3) hvoraf a kan beregnes..........
 


Skriv et svar til: a?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.