Matematik

bestem gradtal osv..

30. september 2008 af Cumano (Slettet)

I et koordinatsystem i rummet er givet tre vektorer

a=(1 2 3 ) , b=( 2 -1  2) og c=(-1 2 3 )

Bestem gradtallet for vinklen mellem a og b

( Skal jeg så først finde længderne?, os så bruge cos for en retvinklet trekant for at finde gradtallet)?

Bestem koordinatsættet til projektionen af a på c.

(skal jeg da bruge denne formel ba=(a*b/lal2) * a ? )

Bestem tallene s og t, således at vektoren d=a+sb+tc, står vinkelret på både b og c, og angiv koordinatsættet for d.

(?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2008 af janko (Slettet)

v = vektor

1) (va*vb) / |va| * |vb| = cos (v)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2008 af janko (Slettet)

2)

ca =(( va * vc) / |a|2) * va


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2008 af janko (Slettet)

3)

(a1+sb1+tc1)*b1+(a2+sb2+tc2)*b2+(a3+sb3+tc3)*b3=0
Løse den med hensyn til s og sætte den ind i
a1+sb1+tc1)*c1+(a2+sb2+tc2)*c2+(a3+sb3+tc3)*c3=0

fra https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=415446

/ Ayhan


Svar #4
30. september 2008 af Cumano (Slettet)

Tak (;

Men jeg er ikke hel med på hvordan jeg skulle beregne det hvis det står sådan:

((1 2 3)*(2 -1 2))/(√13)*(0) 0 cos(v) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2008 af janko (Slettet)

se http://peecee.dk/upload/view/133147


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2008 af janko (Slettet)

se yderligere http://peecee.dk/upload/view/133149


Svar #7
30. september 2008 af Cumano (Slettet)

Tak men dit var det ikke svar på 2#, jeg prøvede på at regne 1# ud? ;P Skal jeg isolere cos(v), da jeg ingen vinkel har?


Svar #8
30. september 2008 af Cumano (Slettet)

Glem det.. Jeg er med nu! Tusind tak Janko! :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2008 af janko (Slettet)

:)


Skriv et svar til: bestem gradtal osv..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.