Matematik

Ligning

01. oktober 2008 af zenati (Slettet)

Jeg har denne ligning:

x*2x*(x+10) = 110250

som jeg ved giver 35, da jeg har brugt CAS til at løse den.

Jeg kan ikke ved udregning ved håndkraft komme frem til samme resultat. Kan nogen hjælpe mig med at regne den igennem?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

x*2x*(x+10) = 110250 <=> 2x^2(x+10)=110250 <=> 2x^3+20x^2=110250 <=> 2x^3+20x^2-110250=0

Har du lyst til at løse tredjegradspolynomiet? Nej, vel. Så er det fint med en 'Cas-løsning'.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

x*2x*(x+10) = 110250 <=> 2x^2(x+10)=110250 <=> 2x^3+20x^2=110250

<=> 2x^3+20x^2-110250=0
 

(For overskuelighedens skyld)


Svar #3
01. oktober 2008 af zenati (Slettet)

Okay, det var også det jeg selv kom frem til.

Tak:P


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.