Matematik

ligning..

01. oktober 2008 af 01-Nadia (Slettet)

5x - 6 / 3 = x + 14


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2008 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 4x=16

x=4


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Isoler x på den ene side og tallene på den anden side og divider herefter med x's koefficient.


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Med brøkregler:

5x - 6 / 3 = x + 14 <=> -6/3=-4x+14 <=> -6=-12x+42 <=> 12x=48 <=> x=4


Svar #4
01. oktober 2008 af 01-Nadia (Slettet)

Hvordan er det lig du får den resultat? :D #1


Svar #5
01. oktober 2008 af 01-Nadia (Slettet)

okaay taak.. :D


Svar #6
02. oktober 2008 af 01-Nadia (Slettet)

Hvordan får du den til at være x = 16 ?  #1


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2008 af mathon

der er formentlig ikke tale om

5x - (6 / 3) = x + 14

5x - 2 = x + 14,
fordi det ville du formodentlig ikke skrive ind om...

...............................................................................................

du skal sætte dine parenteser de steder, hvor de skal være

(5x - 6) / 3 = (x + 14)................der ganges med 3 på begge sider

3*(5x - 6) / 3 = 3(x + 14)...........der forkortes og ganges ind

(5x - 6) = (3x + 42)...................der hæves plus-parenteser

5x - 6= 3x + 42.........................x'er og tal isoleres på hver sin side

5x - 3x = 42 + 6........................hver side reduceres

2x = 48...................................der divideres med koefficienten til x

x = 24


Svar #8
02. oktober 2008 af 01-Nadia (Slettet)

Det går ikke op, hvis jeg sætter det ind på x's plads så giver det forskellige resultater.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. oktober 2008 af mathon

kontrol

(5*24 - 6) / 3 = (24 + 14)

...her oplever du igen dit "parentesproblem"...


Svar #10
02. oktober 2008 af 01-Nadia (Slettet)

Når okaay taak .. :D


Skriv et svar til: ligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.