Matematik

stolper til carport

02. oktober 2008 af sissasine (Slettet)

Hej derinde er der nogle der kan hjælpe  mig lidt igang??

Der skal bygges en carport, den skal have fladt tag.

den skal være 10 meter lang. I den ene ende er der fra jorden til den bærende bjælke 2,50 m.

i den anden ende er der fra jord til bærende bjælke 2.37m..

Den bærende bjælke skal understøttes af 3 lodrette stolper.

De skal placeres 30 cm inden for hver ende= de 2

og den sidste skal placeres 4,80m. inden for det højeste sted

?? bestem højden på de 3 stolper.

Det må jo handle om koordinatsystemet , altså at man skal indsætte forskellige mål, og så på denne måde kan man så se stigningen, og så finde højden på stolperne???

er jeg helt galt på den. Man skal begrunde opgaven teoretisk ( det teoretiske fundament) og så selfølgelig regne det ud,

Hilsen en mor der vil lære det her matematik


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af mathon

fra det højeste sted er der et fald på 13 cm over 1000 cm
dvs.
0,013 cm pr cm fra det højeste sted

h(x) = 250-x*0,013, hvor h(x) er søjlehøjden x cm inde fra det højeste sted

søjlehøjder:
f(30) = 249,61 cm
f(480) = 243,76 cm
f(1000-30) = 237,39 cm
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2008 af mathon

nu valgte jeg h, men er vant til f,
hvorfor der rettes til:


søjlehøjder:
h(30) = 249,61 cm
h(480) = 243,76 cm
h(1000-30) = 237,39 cm


Svar #3
03. oktober 2008 af sissasine (Slettet)

Hej Mathon, tusind tak for din gode hjælp,

glemte at skrive at til slut i opgaven stod= et Vink: den bærende bjælke er en ret linie, hvad jeg da også kan se.

Nu er tallene i opgaven jo nemme at gennemskue = et fald på 13 cm. over 1000cm.= et fald på 0.013 pr. cm. væk fra det højeste sted

Og nu et andet spørgsmål:

Kunne man have gjort det som følger, og har jeg dermed forstået hvad jeg har læst og prøvet på at lære.

Linjens ligning af en ret linje,

= 2 konstanter y1,yog x1, x2 + variabel= x

Regneforskrift = F(x)= a*x+b

A= hældningstallet= y2 -y1 / x2 -x1= 250-237= 13,  1000-0=0=  13/1000= 0,013

A = 0,013

B=  y1- a*x1 = 237-0,013*0= 237

f(x)= a*x+b

stolpe 1: (f30)= 0,013*30+237= 237.39

stolpe  2: (f520)=0,013*520+237= 243.76

stolpe  3: (f970)=0,013*970+237= 249.61

Håber det er rigtigt, for så er der en gammel 55"er der skal have kage

hvis nu man skulle opgive faldet i procent ville det så ikke være=

1cm.= et fald på 0,013,   100cm = et fald på 1,3= et fald på 1,3 % rigtigt??

og endnu engang tak

-


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2008 af mathon

f(x) = -0,013x + 250

h(30) = -0,013*30 + 250 = 249,61 cm
h(480) = -0,013*480 + 250 = 243,76 cm
h(970) = -0,013*970 + 250 = 237,39 cm

et fald på 1,3 % er OK...:-)


Svar #5
03. oktober 2008 af sissasine (Slettet)

sådan som jeg har skrevet, ville det havde været rigtigt hvis der havde været en "stigning "på 0,013

med start højde 237 0g sluthøjde 250??

når du bruger - 0.013 er det så fordi at y2 = 237 og y1= 250  = -13

og x2 - x1 =1000-0  =            -13/1000= -0,013

og b bliver så 250- ( -0,013*0=250

tak for hurtige svar


Skriv et svar til: stolper til carport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.