Matematik

ligedannede rektangler med størrelseforhold

03. oktober 2008 af Samz3n (Slettet)

Hey derude.
Jeg sidder fast i en matematik opgave, som jeg ikke helt kan finde ud af, så ville høre om der var nogle derude, der kunne hjælpe mig igennem denne.

Opg:
To rektangler er ligedannede, dvs. det store rektangel er en forstørrelse af det lille

i det store rektangel er forholdet mellem siderne |AB|:|BC|=5:3.
beregn arealet af det lille rektangel

Vi ved at det lille rektangel har en højde på 2

i kan se eksempel af de to rektangler her:
http://www.desc.dk/forhold.jpg

Først skal man vel finde ud af, hvor mange gange større det store rektangel er?

Håber i kan hjælpe :).
Mvh. Samz3n


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2008 af mathon

det lille rektangels længde = 5*(2/3) = (10/3)

det lille rektangels areal = (10/3)*2 = (20/3)  =  6 2/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2008 af RuneB (Slettet)

At forholdet mellem siderne |AB|:|AB|=5:3 --> en forstørrelsesfaktor på 5/3 = 1,2/3, derfor må det store rektangel være 1,2/3 større end det lille.


Svar #3
03. oktober 2008 af Samz3n (Slettet)

tak for svaret mathon

imens jeg ventede, prøvede jeg lidt selv, og jeg kom frem til dette :)

Da det er 2 lige dannede rektangler og vi kender forholdet 5:3, 2*5:3 = 3,33
Og det gir arealet 6,66

så det må være rigtigt nok, selvom 6 2/3 er mere præcist selvfølgelig :)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: ligedannede rektangler med størrelseforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.