Matematik

Ligebenet trekant

03. oktober 2008 af SejeAmalie (Slettet)

I den ligebenede trekant ABC, hvor linien AB=BC og DE er paralel med AC, DE=12
BE=10 og AC=36
 


Svar #1
03. oktober 2008 af SejeAmalie (Slettet)

Skal jeg finde BC.. men hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2008 af mathon

trekant BAC er ensvinklet med trekant BDE
hvoraf

|BC|/|BE|  =  |AC|/|DE|, som ved længdeindsættelse
giver

|BC|/10 =36 /12 = 3
hvilket giver

|BC| = 3*10 = 30
 


Skriv et svar til: Ligebenet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.