Matematik

Log af et kompleks tal

04. oktober 2008 af Tandra (Slettet)

Kan man tage log af et kompleks tal?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2008 af peter lind

 ez=ez+2pπi så ez er ikke bijektiv og dermed findes der ikke en invers. Hvis man begrænser definitionmængden til et interval af længden 2π bliver den bijektiv og så kan man tale om den inverse til ez, som så kaldes logaritmefunktionen. Det er det samme som sker når man taler om den inverse til trigonometriske funktioner.


Svar #2
04. oktober 2008 af Tandra (Slettet)

#1 Kan man så ikke opskrive ln til tallet som en funktion, ligesom man gør ved trig. funk?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Man kan foretage et valg, således at man vælger én af repræsentanterne for vinklen.

Hvis z = r·(cos(v)+i·sin(v)) = er+iv så kan log sættes til at være:

log(z) = r+iv, hvor 0≤v≤2pi for så er vinklen éntydig i dette interval, hvorfor log-funktionen bliver veldefineret.


Skriv et svar til: Log af et kompleks tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.