Matematik

angiv forskriften for et andengrads polynomie med følgende oplysninger:

05. oktober 2008 af bobbybabz (Slettet)

angiv forskriften for et andengrads polynomie udfra udleveret graf:
jeg kan udfra grafen se at :
toppunktet (-2;-1)

skæringen med y aksen (c) = 5

den er sur (grenene vender nedad) så a<0

den skærer ikke med x aksen så løsnings er Ø og diskriminanten d er negativ

vi ved jo at regneforskriften for et andengrads polynomie er y = a * x^2 + b * x + c
og diskriminanten d = b^2 - 4 * a * c
og toppunktet er =( -b/(2*a) ; -d/(4*a)  )

hvordan finder jeg det resterende i min forskrift?
indtil videre har jeg jo : y=a(er negativ) * x^2 + b * x +5
men mangler resten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af mathon

y = ax2 + bx + c = a(x-(-b/(2a))2 + (-d/(4a)) = a(x-t1)2 + t2 = a(x-(-2))2 + (-1) =
a(x+2)2 - 1

y = a(x+2)2 - 1

5 = a(0+2)2 - 1, hvoraf

5 = 4a - 1

4a = 6

a = 3/2

y = (3/2)(x+2)2 - 1 = (3/2)(x2+4x+4) - 1 = (3/2)x2 + 6x + 6 - 1 = 1,5x2 + 6x + 5


Skriv et svar til: angiv forskriften for et andengrads polynomie med følgende oplysninger:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.