Matematik

Indsæt ligning i kordinatsystem

05. oktober 2008 af PernilleJohnsen (Slettet)

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp med en ligning som jeg skal ha' tegnet ind i et kordinatsystem..

Det handler om en slikbod som sælger popcorn..
Og jeg har fået en ligning der kan udtrykke udgifterne ved salg af popcornbægre..

Ligningen er:
y = 1,75x + 500

x er antallet af bægre
y er den samlede udgift i kroner
500 er prisen for at leje popcornmaskinen


Kordinatsystemer ser sådan ud:
x aksen er antal bægre og der skal stå; 20 60 80 osv
y aksen er kroner og der skal stå 500 1000 1500 osv

Jeg har aldrig rigtig fattet, at få ligniner sat ind i et kordinatsystem..
Piiiinligt.. For de gange jeg har gjort det, har det jo været ganske nemt, faktisk meget nemt
jeg glemmer det bare MED DET SAMME igen!! :D

Men håber nogen kan hjælpe mig, eller sætte mig lidt i gang i hver fald..


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af klausop (Slettet)

500 er det sted hvor linjen skærer y-aksen. Altså dit startsted.

Ellers laver du bare et sildeben og plotter punkterne ind.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Indsæt nogle x-værdier i din ligning (fx 0, 20, 40, 60,...). Og du får den tilsvarende y-værdi.

fx er y = 500, når x = 0, dvs. et punkt på grafen for ligningen ligger i (0,500).

Måske kender du betegnelsen "sildeben", som er en tabel, hvor man indsætter x-værdier og de tilsvarende y-værdier.


Svar #3
05. oktober 2008 af PernilleJohnsen (Slettet)

Så skal mit første punkt ligge ud for 0 eller 500? :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2008 af Mandelbrot (Slettet)

#3 Det giver ingen mening:)

I et koordinatsystem kan alle punkter betegnes vha. en x-, og y-værdi, som man måler på de to aksen (x-aksen er den vandrette).

Derfor skal punktet (0,500) ligge der hvor x = 0 og y = 500


Svar #5
05. oktober 2008 af PernilleJohnsen (Slettet)

Ja, det kan jeg godt se nu.

mange tak for det :D


Svar #6
05. oktober 2008 af PernilleJohnsen (Slettet)

Nu lyder næste opgave:

Tegn i samme kordinatsystem grafen for den funktion, som er et udtryk for indtægterne fra salget af de små bægre..

De små bægre sælges for 10 kr.

det skal jeg så lave en ligning for, og sætte dfet ind i kordinatsystemet
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2008 af mille.dk (Slettet)

#6, y=10x+500kr


Skriv et svar til: Indsæt ligning i kordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.