Matematik

Omvendt funktion

05. oktober 2008 af ssjp (Slettet)

En funktion er givet ved: Pris = f(x) = -0,5x + 180, hvor x er antal stk.

Bestem forskriften for f -1 og angiv en tolknin af funktionen.

---

Jeg har beregnet forskriften og den er: f -1(x) = -2x + 360

Jeg har problemer med tolkningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af mathon

y = -0,5x + 180

(y-180) = -0,5x

x = (y-180)/(-0,5) = -2y + 360

x = f -1(y) = -2y + 360

x udtrykker antal styk som en funktion af prisen


Svar #2
05. oktober 2008 af ssjp (Slettet)

Hvad??


Skriv et svar til: Omvendt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.