Matematik

Ligning

05. oktober 2008 af manday (Slettet)

Løs ligningen

3·22x-7·2x+4=0

Jeg ved simpelt hen ikke hvordan jeg skal begynde.. Håber nogen vil hjælpe:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2008 af daleif (Slettet)

Lav subsitutionen

hvilket giver en andengradsligning, find y og løs dernæst for x ud fra de værdier af y som kan passe med


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2008 af mathon

camoufleret 2.gradsligning

3*(2x)2 - 7(2x) + 4 = 0

lad z = 2x , hvoraf

3z2 -7z + 4 = 0, som løses med hensyn til z

efterfølgende haves

x = ln(z)/ln(2) og z>0


Svar #3
05. oktober 2008 af manday (Slettet)

tak, men er det meningen at der skal stå - foran =??


Svar #4
05. oktober 2008 af manday (Slettet)

^^ til svar #2..


Svar #5
05. oktober 2008 af manday (Slettet)

til svar #2.

jeg prøver at løse 2.gradsligningen med diskriminant, og jeg får d til at være negativ. så ved ikke hva jeg gøre forkert..


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2008 af mathon

d = (-7)2 - 4*3*4 = 49 - 48 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2008 af mathon

3z2 -7z + 4 = 0

z = (-(-7)±√(1))/(2*3)

zo1 = 4/3         zo2 = 1


Svar #8
06. oktober 2008 af manday (Slettet)

Nu kan jeg forstå det. Og tusinde tak for hjælpen. :)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.