Fysik

Strømstyrke

06. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

Opgaven lyder:

et lyn transporterer en ladning på 20C fra en sky til jorden på 1,5ms.

Hvor mange elektroner vsraer det til, og hvad bliver strømstyrken.

Strømstyrken bliver 20c/0,015s=13333,3A

men hvordan omregner jeg dette til elektroner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Strømstyrke er ladning pr. sekund. :) Hvilken ladning har en elektron?


Svar #2
06. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

e=1,602·10-19C ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2008 af janko (Slettet)

20C / e


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. oktober 2008 af mathon

n = (20 C)/(1,60218*10-19 C/stk) = 1,2483*1020 stk


Skriv et svar til: Strømstyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.