Matematik

Tangensens ligning

07. oktober 2008 af Kakaspige (Slettet)

Hey folk.

jeg skal løse en opg. der hedder

a) Bestem ligningen for den linie n gennem A, der står vinkelret på t, når det gælder, at to linjer
står vinkelret på hinanden, netop når produktet af deres hældningskoefficienter er -1.
 

og jeg har fået følgende oplysninger

En graf er givet ved ligningen

y = x3 - 3x + 1

og har i punktet A(2,3) tangenten t.
 

- jeg har sidet med den i en halv times tid, og kan simpelthen ikke få den til at gå op som jeg vil det. håber der er en der kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af Isomorphician

Tangentens ligning:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

....

f(x) = x3 - 3x + 1

f'(x) = 3x2 - 3

f'(2) = 12 - 3 = 9

f(2) = 8 - 6 + 1 = 3

Vi har nu de værdier der skal til for at finde tangentens ligning:

y = 9(x - 2) + 3

y = 9x - 18 + 3

y = 9x - 15

Se nu om du kan bruge oplysningen om at produktet af de to linjers hældningskoefficienter skal være -1 for at de står vinkelret på hinanden til noget.


Skriv et svar til: Tangensens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.