Matematik

kort sp''rgsmål

09. oktober 2008 af Caross (Slettet)

Hej allesammen, i b'eren og c'eren læser man dem bare fra grafen ? nogle der kan helpe? .D

http://peecee.dk/upload/view/134419


Svar #1
09. oktober 2008 af Caross (Slettet)

ååhh er der ikke nogle ps. også den sidste med bestem den ¨ræoge procentvise


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Du skal finde et udtryk for funktionen, og det bliver rigtignok:

y = 20.1 * 1.02337^x

I opgave b skal du blot finde y til to værdier af x:

y = 20.1 * 1.02337^(-5)

Hvor x = -5 da 1990 er 5 år før 1995.

og

y = 20.1 * 1.02337^(5)

Hvor x = 5 da 2000 er 5 år efter 2000.

I opgave c skal du løse:

25 = 20.1 * 1.02337^x

Med hensyn til x, således at du får antallet af år der vil gå før befolkningstallet er 25 mio. Dette tal lægger du så til 1995 for at få årstallet.

I den sidste skal du kigge på værdien af a, altså 1.02337. Hver gang der går et år bliver befolkningstallet ganget med 1.02337. Kan du så se hvor mange procent det stiger?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Rettelse:

"Hvor x = 5 da 2000 er 5 år efter 1995".

Men du kunne du nok gætte.


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. oktober 2008 af DON CARLOS (Slettet)

f(x) =20,1*1,02337x

Hvor f(x) er befolkningstallet i mio, og x er antal år efter '95.

Sæt år efter '95 hen ad x-aksen og befolkningstal op ad y-aksen, og vælg nogle værdier, fx: 1,2,3,.... og regn dem ud, og sæt dem ind.

Når du skal regne befolkningstallet, tager du indexåret ('95) som udgangspunkt, så:

Befolkning i '90:

f(x) =20,1*1,02337(1990-1995) (tilbageskrivning)

I 2000:

f(x) =20,1*1,02337(2000-1995) (fremskrivning)


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. oktober 2008 af janko (Slettet)

#0

du behøver hverken at oprette flere brugere eller indlæg for at få besvaret same spørgsmål optil flere gange.. du har efterhånden oprettet mange tråde:

1) https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=584143

2) https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=584477

3) https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=584568

4) https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=584608

.... bemærk at du i 3) og 4) stiller HELT identiske spørgsmål under brugerne Miasss og Caross....!

Stop det med det samme og læs hvad der bliver skrevet!

...

/ Ayhan


Skriv et svar til: kort sp''rgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.