Matematik

Hjælp til bestemt integral

09. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

Hej. Jeg har to opgaver jeg håber nogle kan hjælpe mig med.

Den første kommer her:

1
∫(x^2+x) dx  -
0

1
∫ x (x+1) dx  =
0

jeg har fået det til

1
∫ (x^2 + x - x^2 - x)dx
0

Mit spørgsmål er så er dette rigtigt, alt går jo ud inden i den parentes. Det kan vel ikke være rigtigt ?

Håber en vil kigge på det. Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Ja, de to udtryk er jo ens, så det passer fint at svaret er 0.


Svar #2
09. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

Tak, kunne bare ikke forstille mig at alt gik ud.

Jeg har også denne her opgave,

1
∫ (9^x) dx -
0

1
∫ (3^x - 1) (3^x + 1) dx =
0

dette har jeg fået til

1
∫ (9^x - (3^x)^2 (-1)^2)
0

og videre til

1
∫ (9^x - 3^2x +1) dx =
0

Er det rigtig her til er meget i tvivl ?


Skriv et svar til: Hjælp til bestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.