Matematik

Brøker

09. oktober 2008 af Andre23 (Slettet)

Hej,

Jeg er kommet over denne ligning:

(x^2+2xy) : (x+2y)

Og ved ikk helt hvordan jeg skal gribe det an ? (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2008 af mathon

sæt den fælles faktor x udenfor en parentes

(x2+2xy) = (x*x+2xy)


Svar #2
09. oktober 2008 af Andre23 (Slettet)

Hmm... Undskyld, det er mig der har sagt fokert ..!
Det er en brøk:

x2+2xy : x+2xy

Hvordan skal jeg forkorte den ? (:
>>Sorry<<


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2008 af Drixx (Slettet)

Jeg tror godt mathon forstod dit spørgsmål :). Hvis du kigger på tælleren kan du se at x går igen i hvert led, du kan derfor sætte det uden for parantes. Hvis du gør dette, burde ligningen være lige til at forkorte ;).


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

(x2+2xy) : (x+2y)

= x(x+2y) : (x+2y)

= x : 1

= x


Svar #5
10. oktober 2008 af Andre23 (Slettet)

Okay !
Tusind tak !!! :D


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.