Matematik

"Find udtryk for!" niv b

13. oktober 2008 af kanovi (Slettet)

Hej, har glemt hvordan man finder udtrykket for disse

F.eks. disse 3 giver mig store problemer, er der nogen der kan forklare mig hvordan de løses ville det være super lækkert:

a)

vo = Vf/Rb (Ra+Rb) find utryk for Rb

b)

Acl = rf+ri/ri / 1+1/Acl(Rf+Ri/Ri)

Find et udtryk for Rf

c)

Vo = -(Vref/R * 1/2n * Rf)D

Find et udtryk for 2n

er blank =(


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

Du isolerer blot den parameter du vil have isoleret.

a)
Du ganger ind i parentesen, ser at Rb/Rb = 1, og isolerer Rb i ligningen ved at flytte Vf over, og isolere Vb efterfølgende.
vo = Vf/Rb (Ra+Rb)  = Vf*Ra/Rb + Vf*Rb/Rb = Vf*Ra/Rb + Vf
<=>
Vf*Ra/(v0+Vf) = Rb

b)

Du er nødt til at være mere konsistent i din brug af parenteser. Så jeg er sikker på hvad der menes med ligningen.

c)
Samme tilgangsvinkel som i a, du ganger D ind, da der er tale om multiplikation er der ingen led forvirring. Ganges igennem med -1, og  den reciprokke værdi tages.
Vo = -(Vref/R * 1/2n * Rf)D 
<=>
Vo*R/D*Rf*Vref = - 1/2n
<=>
2n = -(D*Rf*Vref/Vo*R) 


Svar #2
13. oktober 2008 af kanovi (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!!

Acl = (rf+ri/ri )/ (1+1/Acl)(Rf+Ri/Ri)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2008 af SantaClaws (Slettet)

A) er forkert beregnet. Det rigtige svar er: Vf*Ra/(v0-Vf) = Rb


Skriv et svar til: "Find udtryk for!" niv b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.