Matematik

cirklens ligning, toppunkt, skæring med parabel?

14. oktober 2008 af trice (Slettet)

Jeg har givet en cirkel med ligningen: x2+y2-6x+8y = 0

Og en parabel med ligningen: y = x2+2x+a, hvor a er en konstant

Spørgsmålet lyder: For hvilke værdier af a ligger parablens toppunkt på overnævnte cirkel?

Jeg ved ikke helt hvor jeg skal starte??! Jeg har dog fundet cirklens centrum og radius, men om det er relevant her, er jeg usikker på.

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2008 af c_aastrup

Find parablens toppunkt.

Jeg får det til (-1,a-1) og find så de værdier af a hvor toppunktet ligger på cirklen. Altså løs

for a


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2008 af mathon

cirkel: (x-3)2 + (y+4)2 = 52

toppunkt T(-1,a-1),

hvis punktkoordinater indsat i cirklens ligning giver

(-1-3)2 + (a-1+4)2 = 5eller

16 + (a+3)2 = 25

(a+3)2 = |a+3|2 = 32

a + 3 = ±3

a = -3 ±3

a € {-6,0}


Svar #3
14. oktober 2008 af trice (Slettet)

Det var også det jeg fik, så det må vel være rigtigt.

Tak.


Skriv et svar til: cirklens ligning, toppunkt, skæring med parabel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.