Matematik

3. gradspolynomie og integralregning

14. oktober 2008 af Spera (Slettet)

Hej Medstuderende.

Jeg har problemer med to opgaver, en uden hjælpemidler og en med hjælpemidler (dog kun b'eren).

LINK: http://img185.imageshack.us/my.php?image=hilfetotalld5.jpg

Håber I kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/135248


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Uden hjælpemidler:

Voksende funktion medfører f'(x)>0, find de værdier af b, der opfylde netop dette.

Med hjælpemidler:

b)

1. Bestem arealet af punktmængden M (grænserne er her skærringspunkterne med x-aksen)

2. Del denne med 2(dvs. halvdelen)

3.  Løs herefterligningen:

t

∫f(x) dx =A/2 med hensyn til t.

0


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2008 af mathon

i #1's link skulle der naturligvis have stået "V=" og ikke "A="
da
det er et volumen, som beregnes..


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2008 af mathon

rettelse af fejl i #1's link

se
http://peecee.dk/upload/view/135254


Svar #5
14. oktober 2008 af Spera (Slettet)

Tak for hjælpen med den med hjælpemidler, jeg kan dog stadigvæk ikke se hvordan jeg skal løse den uden hjælpemidler. Skal man finde monotoniforhold, eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Bestem først f'(x)

b bestemmes ved:

f'(x)>0, hvor x er alle reelle tal. (dvs. denne skal være sand uanset værdien af x).


Svar #7
14. oktober 2008 af Spera (Slettet)

f'(x) er bestemt,

f'(x) = 3x2 + 2 * b * x + 3

Jeg forstår bare ikke hvordan f'(x)>0 løses, når jeg ikke må bruge hjælpe midler?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Tænk over dette, må f'(x)=0?


Svar #9
14. oktober 2008 af Spera (Slettet)

Nej, for da er grafen for f hverken voksende eller aftagende, og det må heller ikke være f'(x)<0, for da er grafen for f aftagende. Jeg er med så langt, men forstår bare ikke hvordan jeg skal finde de konkrete værdier for b


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Find b, således at ligningen f'(x)=0 ingen løsninger har, på denne måde må f'(x)>0 for alle x(f'(x) er en glad parabel)


Skriv et svar til: 3. gradspolynomie og integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.