Matematik

mangler lige en superhelt til lidt matematik :)

15. oktober 2008 af niicki (Slettet)

hejsa

jeg sidder lige med en matematik opgave som jeg er kørt lidt fast i måske der var en der kunne hjælpe mig??

opgaven lyder: beregn hældningskoefficient og koordinater til skæringspunkterne med x-aksen og med y-aksen for linjen med ligningen : 5x + 4y - 14 = 0

på forhånd tak for hjælpen.

nicki..............


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2008 af mathon

1) y = -(5/4)x +1 ..............cartesisk normalform

2 ) x/0,8 + y/1 = 1.............akseskæringsformel


Svar #2
15. oktober 2008 af niicki (Slettet)

hmmm. tak for hjælpen

men den er ikke helt forstået??

så hvis du gider skærer den ud i pap for mig ;)

P.s (jeg er "kun" halv vejs i mat.B)

nicki


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2008 af mathon

1)  y = -(5/4)x +1 ........med hældningstal?


Svar #4
15. oktober 2008 af niicki (Slettet)

hældnings tallet er : -5/4 ik?


Svar #5
15. oktober 2008 af niicki (Slettet)

men hvordan kommer du frem til +1 til sidst jeg vil have det skal blive (14/4)???


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2008 af mathon

sorry:

1) y = -(5/4)x +(7/2) ..............cartesisk normalform

2 ) x/2,8 + y/3,5 = 1.............akseskæringsformel


Svar #7
15. oktober 2008 af niicki (Slettet)

er vores konklusion så at: a=-5/4, y-skæring: 3,5 og x-skæring 2,8? ;)

undskyld hvis jeg er lidt tung ;0)


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. oktober 2008 af mathon

x-akseskæring (2.8;0)

y-akseskæring (0;3.5)


Svar #9
15. oktober 2008 af niicki (Slettet)

for f... du er genial tak for hjælpen :0)


Skriv et svar til: mangler lige en superhelt til lidt matematik :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.