Kemi

ligevægt

16. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)


I en beholder på 10,0 L findes der 3,00 mol N2(g) og 2,00 mol H2(g) i ligevægt med 0,70 mol NH3(g) ved 400 grader celcius ifølge reaktionsskemaet
3H2(g) + N2(g) ?? 2NH2(g)
 

a) Beregn ligevægtskonstanten Kc ved 400 grader celcius.
b) Beregn partialtrykket for hver af de tre gasser i beholderen.
c) Beregn ligevægtskonstanten Kp ved 400 grader celcius.
 

Nogen der kan hjælpe, ved ikke helt hvordan man skal lave disse 3 opgaver :S . ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2008 af mathon

3H2(g)    +    N2(g)    --->    2NH3(g)

Kc = [NH3(g)]2/([H2(g)]3*[N2(g)]) = (0,07 M)2/((0,2 M)3*(0,3 M)) =2,04167 M-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2008 af mathon

pV = nRT

p = (3+2+0,7)mol*(0,082058 atm*L/(mol*K))*(273+400)K/(10 L) = 31,48 atm


pdiHydrogen = (2/5,7)*(31,48 atm) = 11,05 atm

pdiNitrogen = (3/5,7)*(31,48 atm) = 16,57 atm

pammoniak = (0,7/5,7)*(31,48 atm) = 3,87 atm

Kp = (3,87 atm)2/((11,05 atm)3*(16,57 atm)) = 6,7*10-4 atm-2
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2008 af mathon

...partialtrykkene forholder sig som molbrøkerne...


Svar #4
16. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

I en anden beholder med voluminet 1,0 liter anbringes 0,10 mol N2(g) og 0,30 mol H2(g), hvorefter swe opvarmes 400 grader celcius.


d) Beregn stofmængden for hver af de tre gasser beholderen, når ligevægten har indstillet sig.
e) Beregn totaltrykket i beholderen, når ligevægten har indstillet sig.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/135677


Svar #6
22. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

når du finder temperaturen siger du 400k + 273k

hvor har du 273 k fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2008 af mathon

T = 273+t

T er Kelvin-temperaturen
t er Celsius-temperaturen


Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.