Kemi

redox afstemning alkohol

17. oktober 2008 af Eksamenshaj. (Slettet)

Kære kemieksperter

Jeg sidder med en redoxafstemning, men har problemer med at finde det rette oxidationstal.

CH3CH20H    +     MnO4-        ->      Mn2+  +    CH3COOH

Jeg har fået OT(C) i CH3CH20H  til at være -2, hvilket jeg formoder er forkert.

Jeg har fået OT(Mn) i MnO4-  til at være7.

OT(Mn) i Mn2+  er 2.

Jeg har fået OT(C)  i CH3COOH er vist også forkert, jeg har fået 0.
 

I sidste ende giver det et skævt resultat, men hvad er der sket?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Du kan på begge sider af pilen fjerne CH3

Derved er ox-tallene

MnO4- = 7

Mn2+ = 2

(CH3)CH2OH = -1

(CH3)COOH=3


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/135822


Svar #3
18. oktober 2008 af Eksamenshaj. (Slettet)

Tusind tak skal I have.

Jeg snuste en del rundt igår, og fandt ud af at redoxtallene var som anderledes, og via den vej opdagede jeg., at man ser bort fra de grupper , der ikke ændres. Jeg burde selvfølgelig have skrevet, at jeg fandt ud af det, men måske Jeres svar også kan komme andre til gavn.

Kemi er faktisk sjov, når man kan det.. :D


Skriv et svar til: redox afstemning alkohol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.