Matematik

Ligning i 1.g

19. oktober 2008 af indien (Slettet)

Hej .....!

Jeg har tre opgaver med den samme type ligninger men jeg kan sq ik finde ud af hvordan de regnes ud...

Fx       1 / (x-2) = 5 

Jeg ved godt hvad x er men ved ikke hvordan man "rigtig" regner den ud.... Please hjælp mig.. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

1 / (x-2) = 5

Gang med (x-2) på begge sider af lighedstegnet:

1=5(x-2) <=> 1=5x-10

Læg 10 til på begge sider af lighedstegnet:

1+10=5x <=> 11=5x

Divider med 5 på begge sider af lighedstegnet:

11/5=x


Svar #2
19. oktober 2008 af indien (Slettet)

tusind tak.! Tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Ligning i 1.g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.