Fysik

snorbølgers fart

20. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

Hej nogen der kan hjælpe mig denne opgave.. ;/ Fatter pip af den !

Farteb v af snorbølgerne på en tråd kunne tænkes at afhænge af trækket F i trådens længde l. Sammenhængen må i så fald kunne skrives på formen

v=k*Fa*mβ*lγ

hvor k er en talkonstant. Eksponenterne α,β og γ kan bestemmes ved at se på enhederne på de to sider af lighedstegnet. Venstresiden har enheden m/s..

- udregn enheden for højresiden udtrykt ved eksponenterne og grundenhederne kg,m og s.

Ved sammenligning med venstresiden får man tre ligninger til at bestemmelse af eksponenterne.

-opstil en ligningerne og løs dem.

???????????????????????????????


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Regn i enheder. På venstre side har du: m/s. På højre side har du:

Nα*kgβ*mγ=m/s

Indsæt SI-enhederne får Newton og find ud af, hvordan enhederne skal passe med eksponenterne.


Svar #2
20. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

Aj jeg er overhovdet ikke med.. Hvad er SI-enheder ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Masse måles i kilogram, længder i meter, hastighed i meter pr. sekund. Kg, m, s er SI-enheder.


Svar #4
20. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

okay, jeg har prøvet. men kan ikke finde ud af det, pyt jeg har da forsøgt..


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Ah, hold op. Det her kan vi da sagtens få løst. :) Har du slået SI-enheden for Newton (N) op?


Svar #6
20. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

ja den er 1 N = 1 kg · m · s-2


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Prøv at indsætte det i ovenstående udtryk og se, om du kan finde værdier for konstanterne alfa, beta og gamma.


Svar #8
20. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

Jeg er ikke med på det der ... :/


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#8: Indsæt SI-enheden for Newton i ligningen i #1.


Svar #10
20. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

Nα*kgβ*mγ=m/s

1 N = 1 kg · m · s-2
 

2Na*2Kgβ*2mγ*s-2  ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#10: Ikke helt korrekt.


Svar #12
20. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

Okay hvad gør jeg forkert ?


Svar #13
20. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

Okay Jerslev, det er ligemeget, jeg kan ikke finde ud af opgaven og det noget jeg skal aflevere i morgen.. :/ så aflever bare det jeg har.. :)


Skriv et svar til: snorbølgers fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.