Kemi

aktuel koncentration

20. oktober 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

har lige en opg. jeg ikk kan løse. altså, det første spørgsmål har jeg svaret på, men den sidste kan jeg ikk helt finde ud af. håber I kan hjælpe. opg. lyder således:

man har massen: 2,45 g   Na2SO4

og der er 0,25 L

og der er regnet frem til at koncentrationen er: 0,069 mol/L

i reaktionenskemaet ses at det ækvilente forhold er: 2:1

0g derfor er de aktuelle koncentrationer:

[Na+] = 0,138 mol/ L

[SO4- ] = 0,069 mol/ L

Opløsningen blandes med 100 mL 0,150 M (mol/L) natriumnitrat.

beregn de aktuelle koncentrationer af Na+, SO4- og NO3- i blandingen.

hvordan gør man det ?

på forhånd tusind tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Beregn stofmængderne af hver ion, læg mærke til, at der tilføres Na+ fra den nye opløsning til den gamle, hertil lægges stofmængderne fra disse samme.

Ydermere huskes det, at volumen ikke længere er 0,25L men 0,25L+0,1L (benyttes kun til bestemmelse af den endelige aktuelle koncentration)

- Ellers, du argumenterer korrekt.

Prøv lidt, og hvis der forekommer problemer skriv da dit problem herind, hvorved vi i fællesskab kan få kigget det igennem :-)

Fortsat god aften mvh. Dan


Svar #2
21. oktober 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

tuuuusind taaak dan.. :D


Svar #3
21. oktober 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

by the way dan, hvordan kan man finde stofmængden af det nye væske (natriumnitrat), når man ikk har noget masse på dette ?..

men kan man ikke bare ligge koncentrationen af natriumnitrat sammen med det gamle stof ?.. så har man vel den nye blandings koncentration?


Svar #4
21. oktober 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

eller skal man finde n, ud fra denne formel: c = n / v... og herefter lægge det til den gamle værdi af n, også finde den nye c-værdi....og til sidst finde de aktuelle koncentrationer ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Du skal netop gøre brug af formlen:

c=n/V

og

n(Na+)_total=n(Na+)_Na2SO4 opløsning + n(Na+)_natriumnitrat opløsning


Svar #6
22. oktober 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

ok .. taak


Skriv et svar til: aktuel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.