Matematik

hjælp til udregning af 9.023

23. oktober 2008 af hot-hay (Slettet)

I en trekant ABC er < c =42,  ha=35 og ma= 37.

Fodpunktet for ha og ma kaldes henholdsvis H og M, og det oplyses, at  vinkel AMC er spids.
 

c)bestem MH.
d) Bestem i trekant ABC

Håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2008 af Isomorphician

Hvis du ikke har tegnet en skitse, så tag evt. et kig på dette link:

http://peecee.dk/upload/view/136832


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2008 af mathon

|MH| = √(372-352)


Brugbart svar (3)

Svar #3
23. oktober 2008 af mathon

b = ha/sin(C) = 35/sin(42°)

|HC| = b*cos(C)

a = 2*(|HC|+|MH|)

sin(AMC) = ha/ma...........


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2009 af Rikkezen92 (Slettet)

Hvordan ved man, at trekant AHC er retvinklet, hvis man skal følge skitsen fra #1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2009 af Isomorphician

#4: Se den anden tråd.


Skriv et svar til: hjælp til udregning af 9.023

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.