Matematik

Hjælp til EN ligning.

23. oktober 2008 af MichaelJensen1 (Slettet)

Hej alle. ;)

Jeg magler lidt hjælp til hvordan man løser denne ligning :

6x+2 + 4  = 2x+1+ x+1

 3         3                    6

Jeg beklager hvsi det ser uoverskueligt ud. Men det skal forestille brøkere. 

Jeg håber på lidt hjælp, helst hurtigt, da jeg skal bruge det til imorgen.     

Michael


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Kan du gøre på flere måder. En måde er at gange med 6 i alle led, så vil du let kunne få fjernet brøkerne. Du kan også blot udføre divisionen i hvert led så f.eks.:

(6x+2)/3 = 2x+(2/3)

Og så reducere.
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

(6x + 2 + 4) / 3 = 2x + 1 + ((x+1/6))
2 * (6x + 2 + 4) / 6 = 2x + 1 + ((x+1/6))
(2 * (6x + 2 + 4) / 6) - ((x+1/6)) = 2x + 1
((12x + 4 + 8 - x +1)/6) = 2x +1
11/6x + 11/6 = 2x + 1
11/6 - 1= 2x - 11/6x
5/6 = 1/6x
x = 5


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

fik det vidst gjort meget kompliceret..

men opgaven blev da løst. hehe


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. oktober 2008 af Bankier (Slettet)

Du begynder med at gange venstre side med 3  pga. nævneren 3 og efterfølgende højreside

3*( ((6x+2)/3) + 4/3) = (2x+1+ ((x+1)/6))*3

hermed

6x+6 = (13x/2)  + (7/2)

Nu ganges der med 2 pga. nævneren 2 på højre og venstre side 

12x+12 = 13x+7

13x-12x =12-7

x = 5


Svar #5
23. oktober 2008 af MichaelJensen1 (Slettet)

Tusind tak for hælpen allesammen ;)

Michael


Skriv et svar til: Hjælp til EN ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.