Matematik

Nemme ligninger!!!

23. oktober 2008 af Amril (Slettet)

Hej jeg går i ottende klasse, men kan ikke rigtig finde ud af at lave ligninger

fx :

6x + (3x - 7) = 4x + (4x - 1)

Hvordan regner man den ud?   (Taget fra matematikbogen.dk. IKKE FRA EN OPGAVE!)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

6x + 3x - 7 = 4x + 4x - 1

10x - 7 = 8x - 1

10 x = 8x + 6

2x = 6

løs nu x


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

fejl...


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

6x + 3x - 7 = 4x + 4x - 1

9x - 7 = 8x - 4

9 x = 8x + 6

løs nu x


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2008 af Brigitha (Slettet)

Du skal isolere x, altså du skal have x til at stå for sig selv på den ene side af lighedstegnet (normalt venstre side)

6x + (3x -7) = 4x + (4x -1)

Du skal starte med at opløse parenteserne, der er et "usynligt" gangetegn mellem + og parentesen, men da + gange + giver + og + gange - giver -, sker der intet, så vi fjerner bare parenteserne.

6x + 3x - 7 = 4x + 4x -1

Nu hedder ligningen altså:

9x -7 = 8x -1

Så gælder det om at få x til at stå alene. Man må lægge/ trække fra og gange, så længe man gør det på begge sider. Vi siger:

9x -7 + 7 = 8x - 1 -7

Nu hedder den:

9x = 8x - 8

Så tager vi lige skridtet videre og får x'erne på samme side:

9x -8x = 8x - 8x -8

Og så står ligningen næsten færdig

9x - 8x = -8

(1)x = -8

Man vil altid (medmindre opgaven lyder på andet) vide, hvad én x (1x = x) er lig med.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Fra første line har du 9x-7=8x-1 som giver x=8 ... ren +/-


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2008 af Brigitha (Slettet)

Ja, jeg lavede da også lige en stor fejl. Prøver lige igen ;)

6x + 3x - 7 = 4x + 4x -1
 

9x -7 + 7 = 8x - 1 + 7 (sådan der ;))

9x = 8x + 6

9x - 8x = 8x + 6 -8x

(1)x = 6


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

Brigitha, vi er vidst ikke alt for dygtige, hehe!


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

... maj regne dårligt x=6 ja ... 7-1=6 og ikke 8


Svar #9
23. oktober 2008 af Amril (Slettet)

Tusind  gange tak :D Hjalp mig virkelig meget :D :D :D


Svar #10
23. oktober 2008 af Amril (Slettet)

Men for en sikkerheds skyld. kan i også hjælpe med den her?

x - ( 5 - 2x + 3) = -2
 

Den er lidt anderledes en den anden. ( for mig ihvertfald :P )


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Venstre side: x-(5-2x+3)=x-5+2x-3=3x-2

lig 2 fra på begge sidder

3x=0

så x=0


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

.. oki staver osse af ht ... læs lig 2 til


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

#11... er du nu helt sikker ?!


Brugbart svar (1)

Svar #14
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

x - ( 5 - 2x + 3) = -2


x - 5 + 2x - 3 = -2

3x - 8 = -2

3x = 6

x = 2


 


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. oktober 2008 af Brigitha (Slettet)

Enig! - Og nej, vi er vist ikke alt for gode, men vi ser da vores egne fejl ;p


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

oki ... jeg dropper algebraen her til aften ... den er af ht  -_____- SORRY


Svar #17
26. oktober 2008 af Amril (Slettet)

 Hej igen... Kunne i ikke tage den ligning og så forklare hvordan i gør :) ''

x - ( 5 - 2x + 3) = -2 

og prøv at formulere jer ligesom #4 ? eller noget i den stil :P


Brugbart svar (0)

Svar #18
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

du kan selv prøve.

så skal vi nok forsøge at vejlede dig til det rette svar.

i øvrigt mener jeg, at #4 "over"-forklare!


Svar #19
28. oktober 2008 af Amril (Slettet)

Han overforklare jo ikke? Han forklare bare meget godt og grundigt og han er en af den grunde til at jeg har en bruger her. Du derimod er en af de grunde til at jeg er så inaktiv her..

Jeg kan jo ikke "prøve" at lave den, når jeg ikke kan finde ud af det ..

Helt seriøst, tror du har misforstået mig.. JEG KAN IKKE LAVE LIGNINGEr.. Du tror sikkert jeg ikke er god til det, men nej, jeg kan slet ikke noget..

Men dig får jeg nok ikke noget hjælp fra..

Plz andre?


Svar #20
05. november 2008 af Amril (Slettet)

Come on plzz ?

er der her ikke "studieportalen"


Skriv et svar til: Nemme ligninger!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.