Fysik

bremselængde og acceleration

25. oktober 2008 af Yndlingsbabe (Slettet)

en racerbil kører på en tør vej med hastigheden 30 m/s. Bilen bremser med en acceleration på -3,0m/s^2

Hvor langt tid går der, inden bilen standser?

Hvor langt kører racerbilen under nedbremsningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2008 af bboblzs (Slettet)

Anvend formlerne:

v=a*t+v0

v skal sltså være 0, v0 er 30 m/s. a er -3,0 m s^-2

Dernæst anvendes, idet du nu kender tiden.

x=1/2*a't^2+v0*t.

Hurtig hovedregning siger, at t=10 s

x=150 m


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2008 af mathon

...eller

2as = v2-vo2

s = -vo2/(2a) = -(30 m/s)2/(2*(-3 m/s2)) = (-900 m2/s2) / (-6m/s2) = 150 m


Skriv et svar til: bremselængde og acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.